Nieuws

  • Eindejaarperiode

    Tijdens de eindejaarperiode kunt u bij ons terecht voor al uw geschenken onder de kerstboom. Bv. Een trappist op kurk voor opa, of een sauvigon wit voor oma of toch pittige gin voor papa, met daarbij een hartverwarmende Rosé champagne voor mama, alles kan op maat van uw budget.

  • NIEUW in assortiment

    Italiaanse wijnen: San Marzano. Op zoek naar een verfrissend wit wijntje of toch een krachtige rode wijn…kom tijdens het eindejaar de lekkere Italiaanse wijn proeven aan onze gezellige bar.

  • Prik & Tik

    Tijdens de eindejaarsperiode heeft Rik (van Prik & Tik ) een boek vol Prikkels gemaakt! Kom langs om alle promo’s te ontdekken. Tijdens u aankopen kun je genieten van degustatie van lekkere wijnen en bieren.

De drankenhandelaars stimuleren het milieu bewustzijn bij de consumenten

Na het succes van vorig jaar staat ‘De Dag van de Drankenhandelaar’ op 21 november opnieuw in het teken van het stimuleren van de verkoop van dranken in gewaarborgde verpakking.  De slogan van dit jaar: ‘Op onze toekomst – koop gewaarborgde verpakkingen’. 134 drankenwinkels, verspreid over gans België, nemen deel aan deze actie.  Dit zijn er 10 % meer als vorig jaar.   De Belgische drankenhandelaars willen hun steentje bijdragen aan de verbetering van het leefmilieu door de consumenten te wijzen op de voordelen van gewaarborgde verpakking.

Dranken in gewaarborgde verpakking is de meest energie efficiënte verpakking.  Na drie maal vullen heb je minder energie verbruikt dan met een eenmalige verpakking bij een transportafstand van 155 km tussen producent en consument.  De gewaarborgde verpakkingen beantwoorden volledig aan de basisprincipes van de circulaire economie.  Een product moet zo lang mogelijk in zijn oorspronkelijke vorm gebruikt worden, zonder te wijzigen en eventueel door meerdere gebruikers.  Een gewaarborgde glazen fles kan tot 50 maal opnieuw gevuld worden. In de praktijk wordt een gewaarborgde fles gemiddeld 30 maal opnieuw gevuld, rekening houdend met uitval en breuk.  Wil je bewust omgaan met het milieu, moet je niet twijfelen en is de aankoop van dranken in gewaarborgde verpakking de beste keuze.

De Belgische drankenhandelaars zijn kampioen in de verdeling van dranken in gewaarborgde verpakkingen.  Meer dan 80 % van de dranken die ze aan de horeca verkopen, zijn in gewaarborgde verpakkingen.  Hierin onderscheiden ze zich van andere distributiekanalen.

Om de gezinnen bewust te maken van deze meest milieu vriendelijke verpakking, werd de campagne ontwikkeld ‘Op onze toekomst – koop gewaarborgde verpakkingen’.  Dit is een verderzetting van de boodschap van vorig jaar.  Je ziet een blijde aarde die tevreden is met de flessen die steeds opnieuw gevuld worden nadat het gezin genoten heeft van een lekker drankje.

Ieder gezin kan op die manier bijdragen aan een beter leefmilieu!

De lijst van de deelnemende drankenhandelaars vind je HIER: